OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ

O viață echilibrată se construiește încă din primii ani de viață, de aceea, ne propunem să ajutăm, să ghidăm și să susținem dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil în parte oferindu-i:

program-bilingv-1
null

Un program bilingv, în care o bună parte din timpul alocat procesului educațional este realizat în limba engleză.

null

Joacă și explorare într-un mediu educațional stimulator

null

Sălile de clasă sunt concepute în așa fel încât să maximizeze independența copilului: mobilierul și materialele sunt de dimensiuni potrivite copilului și așezate la nivelul lui, într-un mod ordonat

null

Curtea centrului educațional, amenajată cu alei senzoriale, loc de joacă și cutii senzoriale

    • smell

    • feel

    • taste

null

Tehnici de predare moderne (stație interactivă)

null

Învățare activă prin activități și materiale Montessori originale, jucării și cărți în limba engleză

null

Ce mâncăm ?

Un meniu echilibrat, ovo-lacto-vegetarian, conceput să împlinească nevoile nutriționale conform normelor privind alimentația sănătoasă pentru copii. Hrana este preparată în bucătăria proprie, de către bucatar Ion Maria după un meniu ce variază în funcție de anotimp, meniul fiind conceput de Dr. Marilena Mitrache – doctor în științe medicale și specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, ce variază în funcție de anotimp. Constatăm, cu tristețe problematica alergiilor din ce în ce mai des întalnite în rândul copiilor în ultimul timp și de aceea ne-am propus (în masura în care putem) să oferim mâncare personalizată în funcție de alergiile/intoleranțele întâlnite.

Alimentația vegetariană la copii

Avantajele unei alimentații vegetariene

Alimentația vegetariană constituie o alternativă foarte bună în promovarea și păstrarea sănătății. Mai jos puteți găsi câteva aspecte care diferențiază produsele vegetale de cele animale:

  • Vegetalele sunt singura sursă de glucide compatibile cu digestia umană. Dintre produsele animale, laptele conține un glucid numit lactoză, digerabil până la vârsta de 2 ani. După această vârstă, cantitatea de lactază (enzima secretată de mucoasa intestinală care contribuie la digestia lactozei) scade semnificativ.
  • Vegetalele sunt singura sursa de fibre alimentare. Fibrele alimentare sunt indispensabile sănătății. Vom detalia importanța aportului zilnic de fibre într-un alt articol

Asigurarea grăsimilor esențiale

Rolul grăsimilor sănătoase în dieta copiilor

Este cunoscut faptul că excesul de grăsimi este dăunător sănătății, dar anumite tipuri de grăsimi sunt bune atât pentru copii, cât și pentru adulți și reprezintă o parte importantă a unei diete sănătoase. Astfel, putem împărți grăsimile în “bune”, “rele” și “foarte rele”.

Grăsimile “bune” sau sănătoase, sunt reprezentate de grăsimile nesaturate (mono și polinesaturate) și provin în cea mai mare parte din surse vegetale: nuci (nuci românești, migdale, caju, etc), semințe (floarea soarelui, susan, dovleac), avocado și uleiuri vegetale, cum ar fi cel de măsline sau de rapiță. Acizii grași Omega 3, un tip de grăsimi polinesaturate, se găsesc în peștii grași precum somonul, păstrăvul și heringul.

Sunt doar câteva dintre subiectele importante legate de nutriție, discutate în rândul mămicilor și abordate de d-na Dr. Specialist  Marilena Mitrache.

Dacă cele de mai sus te-au condus către alte întrebări sau îți dorești să primești informații legate de alimentația sănătoasă la copii și nu numai, le poți trimite către d-na dr. specialist Marilena Mitrache ce va răspunde în măsura disponibilității (prioritizând întrebările lansate de către părinții cu care colaborăm).

Îți putem trimite atât informații importante legate de un stil de viață sănătos, cât și despre evenimentele noastre desfășurate în cadrul Asociației D’Ale Artei.

Ne desfășurăm activitatea de luni până joi, între orele 08.00-18.00, vineri 08.00-16.00. Puteți opta pentru una din variantele următoare de program:

Program redus

08:00 – 12:30

Primirea copiilor

Micul dejun

Cercul de dimineaţă

Activități Montessori şi activități în aer liber

Cercul de prânz

Program scurt

08:00 – 13:15

Primirea copiilor

Micul dejun

Cercul de dimineaţă

Activități Montessori şi activități în aer liber

Cercul de prânz

Masa de prânz

Program lung

08:00 – 18:00

Primirea copiilor

Micul dejun

Cercul de dimineaţă

Activități Montessori şi activități în aer liber

Cercul de prânz

Masa de prânz

Odihnă

Gustarea de după amiază

Activități recreative și de socializare

Opționale

Dacă viziunea noastră legată de educația copiilor corespunde cu a ta, te invităm să ne cunoști mai bine!

Pentru mai multe detalii ne poți contacta la numărul de telefon: 0744 644 995 sau la adresa de e-mail: contact@d-aleartei.ro