EVENIMENTE

”Despre limite si libertăți”

 

Una dintre dilemele cel mai des întâlnite în ceea ce priveşte creşterea copiilor este legată de găsirea unui echilibru între libetatea pe care i-o oferim copilului şi limitele necesare pentru a-i asigura o creştere armonioasă.

Workshop-ul „Despre limite şi libertăţi” își propune să vină în întâmpinarea nevoilor părinților de a înţelege comportamentul copiilor dar şi de a gestiona situațiile provocatoare cu care se confruntă în relație cu ei, oferind instrumente practice pentru a găsi drumul de mijloc între stabilirea unor reguli nepermisive și lipsa lor totală.

Prin exerciţii practice şi pornind de la date ştiinţifice va fi urmărită oferirea de răspunsuri la următoarele întrebări:

• ce sunt limitele şi de ce sunt ele necesare în dezvoltarea copilului?

• cand este benefic sa setăm limite?

• cum gestionăm reacţiile emoţionale puternice ale copiilor care sunt puşi în faţa îndeplinirii unei cerinţe?

• ce resurse pot fi accesate atunci când regulile sunt greu de menţinut?

• cum regulile, iubirea si libertatea pot convieţui sub acelaşi acoperiş?

11111

Data evenimentului: 26.11.2018

Moderator: Andreea Ştefiuc – Psiholog clinician, consilier psihologic, consultant în psihopedagogie specială, psiholog educaţional.

Durată workshop: 17.30-19.00

Costuri: 65 Ron/participant

Înscrierile se pot face la adresa de mail contact@d-aleartei.ro. Pentru întrebări și detalii ne puteți contacta și la numărul de telefon 0744644995.

Dăm startul înscrierilor la cursurile opționale eematico ce se vor desfășura și în centrul nostru!
Copii pot deveni arhitecți iscusiți sau artiști desăvârșiți, vor descoperi corpul uman de la A la Z și își vor construi propria jucărie bazată pe forme geometrice, vor face și experimente, toate sub îndrumarea trainerilor simpatici folosind materiale didactice năstrușnice.
Opționalele ”I Can Be!”, ”I Will Know!” și ”Maker Exploratorium!” – sunt organizate în centrul nostru în fiecare miercuri de la ora 16.30 -17.20 sau 17.30 -18.20.
*aceste cursuri sunt 100% create de minunata echipă eematico, iar materialele sunt prototipate şi produse cu drag în atelierul eematico.

IMG_1529


Activitățile și materialele sunt gândite și realizate astfel încât trainerii să poată stabili modul optim de abordare, potrivit nevoilor fiecărui copil în funcție de vârsta și nivelul abilităților sale.

Conceptul I Can Be! ( 3-6 ani) îi stimulează pe cei mici pe cele 3 mari planuri ale dezvoltării personale (fizic, cognitiv şi socio-emoțional).
I Can Be reprezintă o provocare personală care le permite copiilor să se dezvolte, să-şi antreneze abilităţile, să exploreze sistematic mediul, să-l descopere pas cu pas şi să capete din ce în ce mai mult confort, echilibru şi siguranţă în interiorul acestuia.
Interacţiuni (cu sine, cu ceilalţi, cu mediul înconjurător) + explorări -> observaţii -> ipoteze şi predicţii -> concluzii -> învăţare.
Vezi descrierea completă aici.

I Will Know! (3-6 ani)
Care este povestea cursului?
Programul propune o călătorie de la curiozitate la informație, de la teorie la practică, de la explorare la creare, prin care transformă potențialul în abilitate, doboară granițe și extinde limite. Pornim într-o aventură prin timp, spațiu, cultură, obiecte, mecanisme, fenomene, întrebări fundamentale, cu scopul de a înțelege omul și lumea în care trăiește, de la aspectele naturale, la cele create de el și până la interacțiunea dintre cei doi.
Miile de intrebări pe care le au copiii, găsesc explicații prin explorare și descoperire, prin experimentare directă, liberă, firească, prin bricolaj și construcție la scară mare.
Vezi descrierea completă aici.

0cccb37b-6113-4d3d-b76f-fb4672d73471
Kindergarten3


Curriculă proprie:
Activităţile şi materialele folosite în curs sunt create de echipa eematico şi aplicate în școli începând cu anul școlar 2017-2018.

Maker Exploratorium! (7-12)
Cursul Maker Exploratorium le oferă copiilor oportunitatea de a cunoaște și descoperi noțiuni și fenomene din natură și de a le putea recunoaște în realitatea lor cotidiană. Principala metodă prin care ei cercetează și explorează conceptele studiate este bricolajul.
Proiecte de bricolaj
În fiecare modul copiii meşteresc proiecte individuale, construite chiar de mâna lor şi care continuă învăţarea acasă.
Ştiinţă practică:
Experimente şi proiecte care coordonează informaţiile descoperite cu fenomene reale din mediul înconjurător.
Valoare formativă:
Copiii devin exploratori, creatori şi membri de echipă, antrenând abilităţi motrice, sociale şi cognitive.
Vezi descrierea completă aici.

null

Cursurile I Can Be! (3-6 ani), I Will Know! (3-6 ani) și Maker Exploratorium! (7-12 ani) conțin module împărțite în funcție de tematică. Ele se desfășoară pe tot parcursul anului școlar, o zi pe săptămână.

Lecțiile sunt susținute de minim 2 traineri la o grupă și durează 45-50 minute.
* Condiție de formare a opționalului: minim 10 participanți.
suporta costurile până la suma minimă (1400lei/grupă/lună).
** Plata se face lunar, indiferent de numărul de şedinţe din luna respectivă.
*** Dacă un copil dorește să participe la o singură lecție dintr-un modul, trebuie să se programeze cu cel puțin o zi lucrătoare înainte de desfășurarea lecției și să plătească suma aferentă acesteia. Acest tip de participare la o lecție se acceptă o singură dată pe modul.

Dacă dorești participarea copilului tău la unul din cursurile prezentate mai sus solicită oferta de preț și formularul de înscriere la adresa contact@d-aleartei.ro.